ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΒΑΝΙΔΗΣ

Συγγραφέας  Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν θα υπάρξει ανανέωση της σελίδας. Αποφάσισα όμως να μην την κλείσω ακόμα. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μέχρι να φτάσουμε στο σύγχρονο ημερολόγιο είχαν εφαρμοστεί δυο ημερολόγια πιο μπροστά δηλαδή το Ιουλιανό (46 π.Χ.) και το Γρηγοριανό Ημερολόγιο (1582 μ.Χ.). Βέβαια και οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τον δικό τους τρόπο υπολογισμού του χρόνου. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό είχε γίνει γνωστό το ημερολόγιο των Μάγιας.


10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την έλευση του Ιησού Χριστού. Την είχαν προφητεύσει και μάλιστα είχαν μιλήσει και για τα πάθη Του και τον Μαρτυρικό Του θάνατο στον Σταυρό! Περισσότεροι από 250 φιλόσοφοι το είχαν προφητεύσει!


10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η Βίβλος είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών έχοντας μάλιστα πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Το δεύτερο βιβλίο (το ‘Κόκκινο βιβλιαράκι’ του Μάο Τσε Τούνγκ) έχει πουλήσει γύρω στα 900 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ η Βίβλος έχει ξεπεράσει τα 5 δις!


10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε ήταν η Βίβλος από τον εφευρέτη της τυπογραφίας Γουτεμβέργιο το 1455. Είχε τυπώσει (42 γραμμών στα λατινικά) 180 αντίτυπα σε απλό και ορισμένα σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί και έμεινε στην ιστορία ως η Βίβλος του Γουτεμβέργιου.